Avskjed med en allsidig musiker


Søndag 30. mai ble det holdt avskjedsgudstjeneste med kantor Arnfinn Nedland. Han ble omtalt som et utpreget ja-menneske og en allsidig musiker. Se glimt fra gudstjenesten lenger ned i artikkelen.

Her er hilsenen som sokneprest Therese Bustadmo holdt:

 

Kjære Arnfinn!

Du har gjennom mange år gitt så mye til så mange gjennom din tjeneste. Du har vært organist tidligere i Bugården kirke, og mange år her i Sandefjord kirke.

Vi har allerede fått markert avskjeden din internt, men det kjennes ekstra meningsfullt å gjøre det her i kirken hvor du har gitt oss så mange fine stunder.

Du har bidratt med vakre toner på orgelet, kororgelet, flygelet, trekkspillet cembaloet- og ikke minst klokkespillet. Du er vel den musikeren i Sandefjord som slik merkes best i bybildet!

I tillegg til å spille så har du også bygget flere instrumenter, blant annet det flotte cembaloet som står her i kirken.

I tillegg til det igjen så har du bidratt usynlig i kulissene med å stemme instrumentene som er i bruk slik at de alltid er nystemte når det skal være konsert her i kirken. Det er en stor tjeneste du har gjort. Vi kan nesten sammenligne deg litt med DHÅ, det er ikke alltid vi ser deg, men vi merker godt at du er der eller har vært der!

Rent menneskelig er du også alltid smilende og vennlig, varm og nær. Jeg tror nesten ikke du kan bli stresset. Du møter alle oppgaver med en ro og formidler med varme og nærhet i alt du gjør!

Så tusen takk for alt du har bidratt med- og så er vi glade for at du fortsatt er i byen!

Tilbake